Vaak gestelde vragen

Hieronder vind u diverse vragen die ons regelmatig gesteld worden. We proberen zoveel mogelijk antwoorden op diverse e-mails hieronder te vermelden.

- Maakt u ook speciaal transfers in opdracht?
Ja, in beperkte mate. Ga hiervoor naar het menu voor opschriften.

- Kan ik de RP 25 wielen op oud railmateriaal gebruiken zoals messing Roco / Fleischmann etc?
Normaal gesproken kan dit. Er kunnen echter twee problemen optreden:

Het is voor de meeste modellen (behalve de stoomlocomotieven) meestal zonder probleem mogelijk de RP25 wielen door NEM wielen te vervangen.

- Kan ik de RP 25 wielen op Märklin rail gebruiken?
In principe kan dit. Let er wel op dat deze wielen altijd geïsoleerd zijn.
Bij sommige oudere wissels kan het wiel soms in het puntstuk vallen. Om dit op te lossen kunt u de wielen iets naar buiten zetten. Zolang de afstand over de flenzen niet meer dan 16.5mm wordt (is nu ongeveer 16,0mm) levert dit geen probleem op. Dit kan eenvoudig worden gedaan: u houd één wiel vast en trekt al draaiend het andere wiel iets naar buiten.

Het is voor de niet-aangedreven modellen meestal zonder probleem mogelijk de wielen door Märklin wielen (of wisselstroomwielen van Roco / Fleischmann) te vervangen. Let op de juiste aslengte.

- Kan voor de NS 4500 ombouwset ook een Roco BR 58 worden toegepast i.p.v. de gemelde BR 57?
- Kan voor de NS 4500 ombouwset ook een gelijksoortig Märklin model worden gebruikt?
Hierop hebben wij geen antwoord. Het frame van de loc dient gelijk te zijn en we hebben het vermoeden dat dit van o.a.  de Roco BR 58 een stuk hoger is. Wat het Märklin model aangaat, ook hierop hebben we geen antwoord. De tenderaandrijving dient gelijk te zijn omdat de motor en tandwielen over gezet dienen te worden wat waarschijnlijk niet het geval is bij het Märklin model. Helaas zijn wij enkel in het bezit van de Roco BR 57 waardoor we geen zeker antwoord kunnen geven.

- Wanneer verschijnt model xxx
De geplande verschijningsdata kunnen soms behoorlijk afwijken. U blijft hiervan op de hoogte via onze e-mail nieuwsbrief waarvoor u zich kunt aanmelden in het menu links. Het kost teveel tijd steeds vragen te beantwoorden hierover. Wat er bekend is van levertijden staat op de site, meer kunnen we u niet laten weten.