Nieuwsbrief mei 2018:

Na een lange tijd weer eens een nieuwsbrief!

E-mail en bestellingen:
Zoals vele van u zullen hebben gemerkt is laatste maanden hard gewerkt aan de achterstand met de e-mail. Nog even te gaan en dan ben ik naar verwachting in staat steeds binnen een week of 4 te antwoorden. Veel sneller lukt niet altijd omdat ik in blokken werk (mail / administratie / ontwerpen / bouwen) om zo een beetje overzicht te houden.

Website:
De website is laatste maanden ook uitgebreid en bijgewerkt. De nieuwe modellen staan er inmiddels op met veel informatie en foto's.
Voortaan op de website met gekleurde stippen gemarkeerd wat in productie / leverbaar is. Zie daarvoor links boven op de website de toelichting bij de kleuren.
Soms zijn modellen tijdelijk op door de beperkte voorraad maar we streven ernaar om de kits die als "leverbaar" vermeld staan zoveel mogelijk in voorraad te hebben. Ze worden in ieder geval bijgemaakt als ze tijdelijk op zouden zijn.

Nieuwe modellen:
Er is behoorlijk veel nieuws te melden. We raden u aan de website te bezoeken voor meer informatie per model.
Een opsomming van het nieuws van laatste tijd en planning voor komend half jaar (wat niet staat vermeld volgt pas later!):

Meest recente nieuwe modellen, nu leverbaar:

 Uitlevering komende maanden:

Uitlevering najaar / winter 2018

Spoor 0:
Het is op gebied van spoor 0 nogal erg stil geweest. Prioriteit ligt voor ons bij de H0 modellen aangezien de markt daarvoor groter is. Desondanks gaan we wel verder met de spoor 0 modellen. De eerder aangekondigde gesloten wagens type CHD zullen alsnog verschijnen in schaal 1:43,5. Dit zal pas tegen het einde van dit jaar zijn. Verder maken we dan ook de bagagewagen art 45220 gereed voor zodat de tweeassige rtijtuigensets afgerond zijn.
Ter informatie: wij houden 1:43,5 aan om aan te sluiten op leveranciers van andere Nederlandse modellen ondanks dat in Duitsland schaal 1:45 inmiddels de overhand heeft.

Gebouwde modellen:
Er word komende zomer tijd ingepland voor het afronden van openstaande leveringen van de laatste gebouwde modellen DE3 en start van de reeds bestelde gebouwde OmBC modellen. Er worden nog steeds geen nieuwe bestellingen voor gebouwde modellen aangenomen.

Voor degene die het volgende afgelopen jaar hebben aangeschaft:

Messing zand / kolenwagen art m-131 tm 134:
Bij enkele bouwbeschrijvingen mist ofwel de isometrische tekening ofwel de tekening met aanzichten van deze wagen. We hebben de meest recente versie op onze website bij dit model beschikbaar gezet om te downloaden. Ook als u een wat oudere handleiding had (van alleen zandwagen m131) raden we aan deze te printen, er staan wat extra tips in.

OmBC motorwagen:
De opschriften zijn bij niet alle sets even goed afgedrukt. We hebben vorig jaar wat moeilijkheden met de printer gehad en deze uiteindelijk vervangen. Het blijkt achteraf dat een aantal met name heel kleine opschriften, niet goed hechtte aan het transferpapier en kan zijn losgekomen. Mocht u deze willen omruilen dan graag even bericht.

Verder staat op de site een kleine aanvulling m.b.t. de dakopbouw van de motorwagen. Dit bleek niet voor iedereen even duidelijk uit de bouwbeschrijving. Zie pagina OmBC, geheel onderaan.

Veel leesplezier en hopelijk nog meer bouwplezier komend jaar!