Opschriften; algemeen

Alle transfers van MK Modelbouwstudio’s zijn zgn. “watertransfers” ofwel “waterslide” transfers. Deze transfers maakt u nat waarna de dragerfilm met de opdruk iets loskomt zodat u deze op het model kunt plaatsen. Verwerkingsinstructies staan in het menu. Voor het aanbrengen van deze transfers raden we u aan een transfer fixeermiddel zoals “Microset”  te gebruiken. Om na het plaatsen de dragerfilm op te lossen zodat de randen niet meer zichtbaar zijn en de transfer zichzelf straktrekt over reliëf zoals klinknagels, raden we u aan “Microsol” te gebruiken.

Transfers uit onze bouwsets:

Alle transfers uit de bouwsets zijn los leverbaar. U kunt deze bestellen door in plaats van het betreffende KITnummer een T in te vullen. Bijvoorbeeld transfers uit kit K-17 ns worden dan T-17 ns.

De prijzen voor deze setjes zijn verschillend per model en afhankelijk van de afmetingen. Als indiactie kunt u rekenen op de volgende richtprijzen:

Opschriften voor 1 model alleen wit / zwart gebruikt (bv NS wagens):    € 5,-
Opschriften voor 1 model alleen wit / zwart / oranje (HSM) en goud gebruikt:    € 7,-
Opschriften voor 1 model voor particulier materieel met reclame teksten (koel- en ketelwagens):    € 9,-

Transfers laten maken naar eigen ontwerp:

Het is helaas niet langer mogelijk bij ons transfers naar aangeleverd ontwerp te laten uitwerken op onderstaande uitzonderingen na. Door de grote hoeveelheid werk die hier vaak aan vast zit hebben we deze service moeten stoppen (b.v. niet exact het juiste bestandformaat aan kunnen leveren, tekenfouten of andere vragen).

Er zijn twee uitzonderingen mogelijk:

Geheel eigen ontwerp: Alleen opschriften die u als CAD tekening aanlevert waarbij alle letters als gesloten polyline of TTF getekend zijn kunnen worden behandeld. Iedere kleur moet op een eigen laag zijn getekend. Contourlijnen dienen bij voorkeur aanwezig te zijn op een afzonderlijke laag "hulp". Deze bestanden zijn direct geschikt voor afdrukken, elke andere vorm is NIET mogelijk (geen foto’s, paintshop tekeningen, jpg’s, eps etc.)

Aangepaste opschriften uit ons programma: Het is mogelijk opschriften uit ons programma te bestellen waarin enkele aanpassingen zijn verwerk (met name nummers). Minimale afname is een bestelbedrag van 25,- euro, prijzen per transferset als hierboven vermeld + 2,- euro bewerkingstoeslag per setje.
U dient zelf duidelijke instructies te geven voor hetgeen aangepast moet worden. Wij gaan geen research doen m.b.t. nummerseries enz.!

Voor speciaal gedrukte transfers geld een ruime levertijd! Wij verzamelen de opdrachten en voeren dit drukwerk ca. eens per 2 maanden uit.