NS opschriften

Nieuw: We hebben speciaal voor de zelfbouwer een paar uitgebreide opschriftensets ontwikkeld voor rijtuigen en goederenwagens. E.e.a. is geschikt voor materieel tot eind jaren '50.
Wij hebben geen speficieke opschriften voor de periode na invoering van de computernummers (ander lettertype en NS monogram etc).
Enige uitzondering hierop zijn de opschriftensets voor de plan E rijtuigen, de stalen Dg bagagewagen en de 18 luiker goederenwagens. Deze hebben wel enkele computernummers erop maar we hebben daar (nog) geen losse nummersetjes voor beschikbaar.

De sets bevatten voldoende opschriften voor meerdere modellen. Hieronder zijn ze in vrij groot formaat zichtbaar zoals u kunt zien wat er op de transfers staat. In de praktijk zijn de grote letters (NS en nummers) 1,14mm hoog en veel andere opschriften slechts 0,7 of 0,4mm hoog. Voor deze kleine opschriften is de leesbaarheid beperkt.

T-NS 08   NS goederenwagens vanaf 1954 tot invoering UIC:   7,-


T-NS 09   NS goederenwagens vanaf 1924 tot ca. 1960:   7,-


T-NS 16   Diverse koersbord opschriften tot ca. 1950
(worden zonder koersborden geleverd)    5,-


Art. nr T-NS 06   Opschriften voor rijtuigen tot begin jaren '60, wit 8,-

Overige opschriftensets:

Art. nr T-NS 10   Diverse stoomloc nummers, oud lettertype (stoom enz., wit en geel) 4,-

Art. nr T-NS 30   Locomotiefbiezen (zwart), alleen biezen 8,-

Art. nr T-3500  
Biezen en locnummers voor Liliput model van de NS 3500-en die na 1945 uit Zwitserland door NS zijn overgenomen.
Na grote revisies zijn deze oorspronkelijk zwarte locs in de standaard groene kleur geschilderd en van zwarte biezen voorzien.
De set bevat alle benodigde biezen en locnummers voor de voor- en achterkant. Instructies voor plaatsing worden niet meegeleverd.
11,-

Art. T-Enter
Nummers voor SGB ex USATC stoomlocomotief "enter", voor aanpassen Rivarossi model, witte nummers en teksten voor waterkasten   6,-

Art. nr T-3700   Opschriften voor Model Loco NS 3700, inclusief alle hoekbelijningen, zwart 11,-

Art. nr T-tee   Opschriften voor Franse TEE treinstellen "Ile de France"van Roco Opschriften "trans Europ Express" in het juiste lettertype (in goudkleur) voor aanpassing Roco model van de RGP 825 treinstellen die inde TEE Paris Nord-Amsterdam reden tussen 1957 en 1964.
Deze opschriften missen bij dat model op de baan boven de ramen, midden op de twee bakken.
Instructies voor plaatsing worden niet meegeleverd, meer informatie over dit model is enige jaren geleden te vinden in Railhobby van 30-01-2005
Prijs voor set tbv 1 treinstel: 6,50