Gebouwen, aankleding van de modelbaan

Staatsspoor locomotievenloods / rijtuigenloods

Dit type locomotievenloods kwam door geheel Nederland voor. Het ontwerp kwam van de Staatsspoorwegen maar ook diverse andere maatschappijen paste deze bouwstijl toe. Soms waren ze langer of breder maar het principe was gelijk. U kunt er ook bijvoorbeeld ook een fabriekspand of stationsgebouw van maken.
Let op: enkele oude modellen (25 jaar en ouder) kunnen soms te breed zijn voor de toegangsdeur. Deze deur is exact op schaal uitgevoerd en sloot ook in werkelijkheid zeer strak om de locomotieven. Controleer eventueel deze maten met uw modellen: breedte 38mm, hoogte recht deel 35mm, hoogte van onderkant tot bovenin boog 54mm.

Dit model is tijdelijk niet leverbaar. Op termijn verschijnt dit model opnieuw in iets gewijzigde uitvoering als modulaire bouwset. U kunt dan zelf uw bouwset samenstellen, afhankelijk van de door u gewenste opstelling.
Er verschijnen dan de volgende sets (indicatief):

* U kunt met deze delen ook een ronde locloods bouwen. Daarvoor heeft u twee enkelsporige kopgevels nodig bij de twee gesloten achtergevels. U bouwt de loods dan op in stappen van twee vakken.

Daken worden niet bij deze kit geleverd! We leveren t.z.t. wel Auhagen dakplaatjes uit styreen hiervoor met een duidelijke handleiding hoe u de daken kunt maken en een maatvoeringstekening voor de onderplaat. Dit i.v.m. de vele combinaties die mogelijk zijn om op te bouwen. De maatvoering van de onderdelen wordt zodra deze leverrbaar zijn, eveneens hier vermeld.

Later zullen ook de standaard werkplaatsgebouwtjes worden geleverd die vaak tegen deze loodsen werden gebouwd.

Voor suggesties van indeling kunt u eens kijken in het boekwerk "locomotiefloodsen en tractieterreinen in Nederland 1839-1958 door H. Waldorp en J.G.C vd Meene, uitgegeven door Schuyt&Co isbn 90-6097-323-2

Enkelsporige loods:

De basis versie als enkelsporige loods. Ramen zijn in etswerk uitgevoerd, alle overige delen in kunststof.

De loods met uitbreidingset G-01b en G-01c voor dubbelspoor. veel loodsen werden in latere jaren wit gekalkt om vochtdoorslag te verminderen. Achterin zijn twee sets dicht achterwandvlak in de deuropeningen aangebracht.

Als hierboven echter in baksteen kleur.