Bouwsets Nederlandse D-trein rijtuigen (doorgangsrijtuigen)

Rond 2014 zullen de eerste handmonsters van de modellen van een aantal SS en HSM doorgangsrijtuigen gereed zijn. Deze rijtuigen werden in dienst gesteld tussen 1907 en 1920 voor dienst in de internationale sneltreinen. In combinatie met bestaande modellen van overige grootserie fabrikanten kunnen een aantal D-treinen hiermee exact worden uitgebeeld. Suggesties voor combinaties etc. zullen hier t.z.t. worden vermeld.
De houten D-trein rijtuigen bleven bij de NS tot eind vijftiger jaren in dienst. Een behoorlijk aantal was al enige jaren tevoren gedeklasseerd en werd enkel nog ingezet voor binnenlands verkeer.

De bouwsets worden in uitgevoerd met een messing wagenbak en kunststof dak en onderstel. Diverse details zijn uit messing en kunststof gietwerk bijgeleverd. Alle modellen zijn voorzien van interieur. Verder bevatten de sets transfers voor de biezen en nummers, een NEM kortkoppel mechaniek, RP 25 wielen en een geschiedenis- en bouwbeschrijving.

Prijsindicatie complete kit: 80,-

Art. k-301k SS / NS SS ABd 1e/2e klasse rijtuig          n.n.b.
Art. k-302k SS / NS SS Cd 3e klasse rijtuig                  n.n.b.
Art. k-303k HSM / NS HSM ABd 1e/2e klasse rijtuig   n.n.b.
Art. k-304k HSM /NS HSM Cd 3e/2e klasse rijtuig      n.n.b.
Art. k-305k SS /NS SS D bagagewagen                        n.n.b.

Museum:
Op dit moment bestaat er nog 1 ex SS AB doorgangsrijtuig bij de Stoomtrein Goes Borsele. Dit rijtuig zal binnen enkele jaren gerestaureerd gaan worden (gelijk aan bovenstaande tekening).