Ombouwsets voor ketelwagens (Art. t-30)

Leverbaar in vele correcte particuliere uitvoeringen!

Momenteel leveren wij een zeer groot aantal opschriften voor authentieke Nederlandse particuliere ketelwagens. Al deze wagens zijn schaalmodellen van bestaande wagens. De opschriften zijn steeds in de juiste kleuren, afmetingen en lettertype weergegeven, vrijwel zonder uitzondering met stuk voor stuk uitgetekende letters!

Met deze setjes kunt u indien u nog geen ervaring heeft, eens een voorzichtige start maken. Ook kunt u met deze transfers op een eenvoudige manier uw materieelpark uitbreiden.

Met deze transfersetskunt u de standaard Duitse ketelwagens van Fleischmann© of Sachsenmodelle© ombouwen tot authentieke Nederlandse modellen. Het model dient opnieuw te worden geschilderd en van de juiste opschriften worden voorzien.
Let wel op, de transfers van de ombouwsetjes zijn bedoeld voor het Fleischmann© model dat een paar millimeter korter is als het Sachsenmodelle© exemplaar. Het kan nodig zijn voor deze laatste nieuwe grotere plakborden te snijden uit styreen. De ombouw bestaat voornamelijk uit demonteren van het model, overschilderen of spuiten, transfers aanbrengen en weer monteren. U heeft hiervoor een scherp mesje en pincet nodig en twee potjes transfer vloeistof, 1 voor het aanbrengen en 1 voor het oplossen/fixeren. Deze zijn o.a. verkrijgbaar bij GM&S te Haarlem en Johispoor.

Bij alle wagens zit een complete beschrijving met daarop o.a. vernummeringen, verbouwingen en mogelijke varianten aangegeven. Voordat een model wordt uitgebracht is er vaak lange tijd onderzoek naar het type wagen gedaan om alle opschriften na te zoeken en uit te tekenen (meestal letter voor letter). Vaak dienen (bedrijfs)archieven op oud reclame materiaal te worden nagezocht om de juiste kleur te bepalen. Het resultaat verzekert u ervan dat uw model daadwerkelijk een schaalmodel is.

Mocht u in het bezit zijn van foto’s van particulier materieel dat wij mogelijk niet kennen dan horen we dit graag van u!. Mocht een model naar aanleiding van uw foto of tekening in productie gaan dan ontvangt u een gratis model.

Het voorbeeld

Zie hiervoor onder "goederenwagens algemeen" de ketelwagens.