Binnenvaartschip 17m, kunststof bouwset

Inzetperiode commercieel 1900 tot ca. 1970, museaal tot op heden

Deze kleine schepen voeren voornamelijk op de kleinere kanalen maar kwamen zo ook in de grotere havens terecht voor overslag. Het waren de lokale “bestelwagens” voor opkomst van het wegverkeer. Ze werden voor allerlei vracht gebruikt.
De meeste van deze kleine schepen raakte vanaf de jaren ’60 in onbruik door gebrek aan woonruimte in vergelijking met de wat grotere varianten.
Diverse schepen zijn daardoor echter in de loop der jaren nauwelijks gewijzigd en meerdere kregen uiteindelijk via particulieren nog een tweede leven als recreatie schip.
Daarbij is meestal in het ruim wat extra woonruimte gemaakt waar voorheen geen plaats voor beschikbaar was. Het is dan vaak nodig het dek van het ruim daarbij te verhogen.

Complete bouwset met extra onderdelen als verschillende stuurhutten, machinekamers enz. (zie de foto van de bouwset). Hierdoor kunt u dit model in verschillende varianten opbouwen. Voorzien van etswerk met fijne details zoals b.v. leuningen, stuurwielen en katrollen en diverse fijne geprinte 3D onderdelen.

In de handleiding kunt u de verschillende mogelijkheden voor de bouw vinden.

Download HIER de "Handleiding art k801 motorschip 17m MK Modelbouwstudio"

En de bijbehorende algemene handleiding voor onze scheepsmodellen:
Download HIER de "Algemene Handleiding scheepsmodellen MK Modelbouwstudio"

Als de download niet werkt: Door nieuwe updates worden PDF bestanden niet direct geopend of gedownload, pas bij de nieuwe website zal dit verholpen zijn. Om dit te verhelpen klikt u op de bovenstaande blauwe regel (link) en klikt u op uw rechter muisknop. U kiest dan voor "link openen in nieuw tabblad". Als het bestand dan nog niet wordt geopend en u een beveiligingswaarschuwing krijgt zult u op op "downloaden toestaan" moeten klikken. Daarna wordt het bestand gedownload.
Om het te openen gaat u naar uw downloads (meestal rechtsboven of in het menu van uw internet browser). Daar kunt u dan op het PDF bestand klikken. Helaas is aan deze wat onhandige werkwijze nu niets te doen.

K-801 - zonder handleiding     prijs   € 39,-
K-801 - met handleiding     prijs   € 44,-
(afgebeelde belading wordt niet meegeleverd!)