Messing model stroomlijn treinstellen mat '36

Dit model wordt ontwikkeld na levering van de OmBC motorwagens


Statiefoto bij aflevering door Werkspoor. Ze waren olijfgroen geschilderd met aluminium schorten en daken. Op de koppen waren rode banden aangebracht zoals bij de Diesel 3.


Een tweewagen stel verlengd tot driewagenstel in de jaren vijftig. De daken zijn inmiddels donkergrijs geworden, de wagenbak kreeg het donkere standgroen.

Het origineel

Deze treinstellen zijn na de eerste serie elektrische stroomlijn treinstellen (de mat '35 "hoek van Hollanders") gebouwd. Technisch gezien zijn ze nagenoeg gelijk aan de mat '24 blokkendoos treinstellen echter in een modern lichter geconstrueerd jasje.

Van deze treinstellen is door Stibans een tweewagen stel bewaard. Dit treinstel is (nog) niet dienstvaardig maar de restauratie is in uitvoering.

Deze treinstellen verschijnen in diverse uitvoeringen. Oorspronkelijk zijn er twee- en driewagen stellen gebouwd. Beide series werden later met een tussenbak verlengd zodat drie- en vierwagen stellen ontstonden. Er verschijnen dan ook twee versies van een driewagen stel, de originele 3 (later 4) en een verlengd tweetje.

Het model

Deze modellen zijn reeds in voorbereiding. Productie wordt gestart na levering van de OmBC motorwagens.

De constructie is compleet gewijzigd ten opzichte van de Diesel 3 treinstellen. De kap bestaat uit een voorgevormde in messing geëtste plaat met gegoten messing neuzen. De bodemplaat is eveneens in messing uitgevoerd. De draaistellen lopen in een messing frame met puntlagers. De aandrijving is voorzien van een Mashima motor. Alle modellen zijn standaard voorbereid op digitaal gebruik en inbouw van wisselende frontverlichting en voorzien van interieur. Zoals u van ons gewend bent zijn de modellen voorzien van een uitgebreide geschiedenis- en bouwbeschrijving. De bouwsets zijn verder voorzien van transfers en alle overige onderdelen nodig voor de bouw van een compleet model. De gebouwde modellen worden compleet afgewerkt geleverd, gereed voor gebruik. De volgende modellen zijn te bestellen:

Mogelijke kleurstellingen per periode:
1938-1956 Olijfgroen met rode banen op de kop en een zilverkleurig dak en schorten
(Tussen 1940 en 1945 bij alle stellen de daken donkergrijs)
1940-1964 Olijfgroen met rode banen op de kop en een donkergrijs dak en schorten
1956-einde Grasgroen (als hondekoppen) met rode banen en grijs dak en schorten
1965-einde Grasgroen (als hondekoppen) met gele “snor”, grijs dak en schorten

Gebouwde modellen zijn niet leverbaar!

Bouwsets
mat 36-22k  tweewagen treinstel (oorsp. 2)   € 395,-
mat 36-23k    driewagen treinstel (oorsp. 2)   € 495,-
mat 36-33k    driewagen treinstel (oorsp. 3)   € 495,-
mat 36-34k    vierwagen treinstel (oorsp. 3)   € 590,-

Meer informatie over het origineel , diensten, verbouwingen enz. volgt als het model verder uitgewerkt is.