De modellen van de tweeassige rijtuigen

De bouwsets

De rijtuigen bestaan uit 0.4mm dik messing etswerk voor de bak, het onderstel en interieur en ze zijn voorzien van diverse losse gegoten messing onderdelen zoals aspotten, ventilatoren en buffers. Alle rijtuigen worden geleverd met een uitvoerige bouw- en geschiedenis beschrijving en diverse tekeningen.
Door het gebruik van insteeklipjes en sleufjes is het model zeer eenvoudig te bouwen. Het dak en de zijwanden zijn al voorgebogen. Details als verschillende types bladveer ophangingen, deursluitingen etc. zijn alle correct weergegeven. De handgrepen zijn uit messing geŽtst en voorzien van een klein "stopje". Hierdoor hoeft u ze slechts in de aanwezige gaatjes in de zijwand te steken en van binnenuit vast te zetten. U hoeft dus niet langer alle handgrepen voor te buigen, op de juiste afstand te houden etc. Aangezien er op b.v. een tweeasser al snel 20 handgrepen zitten spaart dit enorm veel tijd.
Nagenoeg alle onderdelen kunnen aan de binnenzijde "uit zicht" worden gesoldeerd zodat u een mooie schone buitenkant overhoud. Vooral indien u wat weinig ervaring heeft met solderen scheelt dit uren poetsen achteraf.
Natuurlijk zijn de modellen voorzien van werkende NEM kortkoppelschacht, RP25 spaakwielen, gecompenseerd onderstel (optie bij het bouwen) en transfers. Alle overige onderdelen die benodigd voor de bouw van een compleet model (soldeermateriaal en verf niet inbegrepen) zijn bijgesloten. Deze kits zijn niet geschikt om te lijmen!
Deze bouwsets zijn al geschikt voor modelbouwers met een zeer beperkte basiservaring messing modellen solderen (b.v. onze rongenwagen art. m152).