Constructie van de stroomlijn modellen

Opbouw van de bouwsets

De stroomlijn modellen bestaan voornamelijk uit (voorgevormd) messing etswerk met enkele kunststof sierdelen.
De messing kappen en bodems zijn voorgevormd en soldeert u eenvoudig in elkaar tegen de tussenwandjes. Deze wandjes vallen weer in kleine nokjes zodat ze altijd goed gepositioneerd zijn. Ook de bodemplaten zijn in messing etswerk uitgevoerd en voorgevormd.

De neuzen bestaan uit messing gietwerk en worden gesoldeerd aan de kappen.

Om de modellen te bouwen zij geen zetbank, hulpstukken of andere mallen enz. nodig. De ruwbouw zit vrij snel in elkaar en vormt meteen een stevig geheel. Ter plaatse van de aansluiting met de neus wordt de naad gesoldeerd en waar nodig plamuurd. De kunststof interieurdelen worden met schroeven bevestigd en blijven, net als nagenoeg het gehele model, demontabel voor eenvoudig schilderwerk.

De draaistellen hebben messing draaistelframes waarop cosmetische kunststof draaistel zijkanten worden gelijmd. De draaistellen zijn aan één zijde stroomvoerend zodat geen afzonderlijke stroomafnemers nodig zijn (tenzij u hier bij de bouw zelf voor kiest).

Bij de aandrijvingen word gebruik gemaakt van hoge kwaliteit Mashima motoren en nylon tandwielen die in een messing behuizig lopen. De bouwsets zijn meteen voorbereid op inbouw van een digitaal systeem met NEM stekker.

De moeilijkheidsgraad is bij deze modellen meer afhankelijk van de afwerking zoals het spuiten en beletteren dan in de daadwerkelijke bouw. Echter ook hierbij is rekening gehouden met kleurscheidingen en zijn o.a. de biezen als watertransfer bijgeleverd.

Wij kunnen helaas spuitwerk voor derden verzorgen. Als u het zelf sluiten niet aandurft kunt u op b.v Beneluxspoor.net zoeken naar collega modelbouwers die dit wel voor u willen doen.
Zelf spuiten is echter geen onmogelijke opgave! Ook u kunt snel dit leren maar het gebruik van de juiste gereedschappen is hierbij wel van belang. Zie in het menu de knop "verf" voor muitgebreide instructies. Daa staan onze eigen opgedane praktijk ervaringen. In de bouwbeschrijving wordt ookuitvoerig op dit onderdeel in gegaan.