Onze spoor 0 modellen van Nederlandse tweeassige rijtuigen

De bouwsets

Deze rijtuigen zijn geheel uitgevoerd in messing etswerk met messing aspotten, ventilatoren en verende messing buffers. Ze worden compleet met alle opschriften geleverd.

De wagenbak bestaat uit 0,6mm dikke zijwanden. De overige onderdelen zijn uitgevoerd in 0,4mm dik messing etswerk. De rijtuigen worden geleverd met interieur. De remcilinder en gasketel zijn in kunststof uitgevoerd. Alle rijtuigen worden geleverd met een uitvoerige bouw- en geschiedenis beschrijving en diverse tekeningen.
Door het gebruik van insteeklipjes en sleufjes is het model zeer eenvoudig te bouwen. Het dak en de zijwanden zijn al voorgebogen. Details als verschillende types bladveer ophangingen, deursluitingen etc. zijn alle correct weergegeven. De handgrepen zijn uit messing geŽtst en voorzien van een klein "stopje". Hierdoor hoeft u ze slechts in de aanwezige gaatjes in de zijwand te steken en van binnenuit vast te zetten. U hoeft dus niet langer alle handgrepen voor te buigen, op de juiste afstand te houden etc. Aangezien er op b.v. een tweeasser al snel 20 handgrepen zitten spaart dit enorm veel tijd.
Nagenoeg alle onderdelen kunnen aan de binnenzijde "uit zicht" worden gesoldeerd zodat u een mooie schone buitenkant overhoud. Vooral indien u wat weinig ervaring heeft met solderen scheelt dit uren poetsen achteraf.
De modellen zijn voorzien van een werkende schroefkoppeling, spaakwielen, interieur en transfers. Alle overige onderdelen die benodigd voor de bouw van een compleet model (soldeermateriaal en verf niet inbegrepen) zijn bijgesloten. Deze kits zijn niet geschikt om te lijmen!
Deze bouwsets zijn al geschikt voor modelbouwers met een zeer beperkte basiservaring messing modellen solderen.

Met de losse onderdelen die zijn ontwikkeld door "Het Hollandsch Lokaalspoor" kunt u deze rijtuigen eventueel verder superen met gegoten messing treden voor de kopwanden, losse gasregel toestel enz. Zie daarvoor de spoor 0 onderdelen pagina in het menu.

De gebouwde modellen:

Deze modellen zijn sporadisch leverbaar, e.e.a. alleen op bestelling. Ze zijn geheel gesoldeerd, gespoten en van opschriften voorzien. Indien u meerder gelijke rijtuigen als gebouwd model wenst te bestellen kunnen deze alle met verschillende nummers worden uitgevoerd zonder extra kosten. Dit geld ook voor de complete rijtuigsets. De levertijd is afhaneklijk van onze bouwer, reken op minimaal 10 maanden.