Schilderen; afplakken

Voor sommige werken is het nodig uw model af te plakken. Doe dit dan niet met de normale afplaktape uit de bouwmarkt! Deze kleeft vaak veel te sterk. Vooral acrylverven zijn erg kwetsbaar.
Als u niets andere heeft dan eerst een stuk afscheuren en op de muis van uw hand plakken. Pas daarna op het model. Zo verminderd u de kleefkracht. We raden aan afplaktape van ProGold te gebruiken (dunne gele tape), verkrijgbaar bij de betere verfspeciaalzaak.

Biezen kunt u na het spuiten aanbrengen met een belijningspen (verkrijgbaar bij o.a. GM&S) of door zelf een belijningspen te maken (zie menu hiernaast).

Een andere oplossing die bewerkelijker is als gebruik van een trekpen of belijningspen is eerst het model in de kleur van de biezen te spuiten en daarna de biezen af te plakken, bijvoorbeeld met Meccorama tape. Helaas is deze tape in verschillende diktes nagenoeg nergens meer te vinden… Een goed alternatief is de fijne tape van Jammie dog in Engeland (http://www.jammydog.com/micro_masking_tape.htm)
Let er goed op dat u de tape exact recht aanbrengt!!! U spuit daarna het model in de kleur van de bak en plakt dan het dak af om dit te spuiten. Als laatste de tape verwijderen en uw model is klaar.

Aan twee zijden van een bies afplakken en daarna het binnenliggende deel spuiten of schilderen is bijna onmogelijk om geheel strak te krijgen.

Bij modellen van o.a. de stoolocomotieven leveren we watertransfers mee met alle belijning voor loc en tender. Dit bespaart u het meeste afplakwerk.